Jum, Follow Blog Mereka!

Its All About My Photoshoots

04 Jun 2008

Dunia PLUs ni serba tak kena.... Rimas...

Hari ni sengaja aku bangun awal.... bukan paksaan tp tetiba mataku automatik terbuka then tak leh lelap mata... dah mcm robot set jam je.... Apa yang dikatakan oleh Ed semalam masih terngian-ngiang walaupun benda ni agak remeh tp sedikit sebanyak mengguris perasaan aku semalam... aku tak salahkan dia sebab dia cuba mengingatkan ku sebelum aku datang ke Desa Lagoon Resort kat PD tuh.... Anyway apa pesanan dia ialah jangan pakai pakaian yang melambangkan PLU bila ke sana.... takut tanggapan orang terhadap aku... so aku terima apa yang dikatakan oleh nya.... jadi aku memilih pakaian srt8 jela juz a tshirt dan jeans sahaja....so simple...
Jam 900 aku sudah berada disana ... sebenarnya ini adalah atas jemputan abang angkat dia... ajak karaoke malam tuh.... aku pun g la walaupun diri aku segan ngan meka yang masih belum kenal lainla Ed dah biasa dengan dia.... Kami karaoke la sampai jam 1200 tgh malam... then aku balik ke umah dan sampai ke rumah dalam 30 minit kemudian di Gadong Valley. Aku tanya pendapat Ed baju yang aku pakai.... pastu dia message aku yang aku memakai baju yang berciri kan PLU lambang Superman yang ada batu berkilat tuh.... Lambang PLU ke aku berpakaian gitu.... bukan nampak Str8 ke.... apa budak str8 pakai baju Superman , Transformers dan mcm-mcm lambang icon pun tak nampak cam tue.... tp bukan Ed yang cakap sebenarnya ia datang dr kawan-kawan dia jugak.... apala dorang tak tahu yang mana satu PLU dan Str8 fesyen.... sah buta untuk menilai... sorie.... tp bagaimanapun aku mengingore je.... sebab susah nak puaskan hati manusia yang sememang ada terselit PHD terutamanya orang melayu kite... mujur my abang da gak pujuk aku dan beri kata-kata semangat kat aku.... thanks abg alexx.... kalu tak memang tensen giler sebab terbawa-bawa benda ni...

Aku rimas PLUS sebab:
1. Perlukah org menentukan pakaian kite nak ke satu tempat dan saya tahu nak pakai apa.
2. Tidak menjadi diri sendiri yang gila-gila.... then tetiba berlagak macho....
3. Kepura-puraan di sebaliknya....
4. Tak semua PLUs ni baik sangat.... masih juga terselit sifat tak puas hati dalam diri terhadap rakan-rakan... tue sebab aku senang berkwan dengan member str8.... DD pun sama dia jarang nak bersama member PLUs ni susah sangat... semua serba tak kena...

P/s : Ok Ed aku belajar untuk menerima pandangan orang lain dan bersifat lebih matured... mmmm... selama ni aku mcm tu ke....huhuhu org menilai kita tak tau....

3 ulasan:

alex berkata...

poor is the man whose pleasures depend on the permission of another-madonna

gmie_rulez berkata...

ermmm plu ni kena pakai baju mcmana?kena ada fashion law ker to wear sumthin?

Tanpa Nama berkata...

usah dikisah ape yg org nak kata, biar lah ape yg kite buat/pakai/cakap mengikut diri kite sendiri...hidup lah utk diri sendiri, bukan utk org lain...