Jum, Follow Blog Mereka!

Its All About My Photoshoots

29 Jun 2008

Aku dah siap assignment nak antor je....ringan beban aku da

Alhamdulillah....finish already............

Da Most Borinks In La Queen... that nite...!

Memandangkan DJ Adam dah tak lagi memutarkan lagu yang bes2 di LQ... malam tu aku gigih juga nak g sebab nak tgk hebat tak DJ baru tu berbandingkan DJ Adam yang selama ni asyik orang tak puas hati dengan dia ... sian dia... huhuh... takpa aku leh sokong awak dr belakang....hahahha...

Sebaik je aku tiba ngan Nas, Shah.... apa yang aku dengar takla sebaik mana yang aku sangka... Aku sampai je dah terdengar orang Boooooo kat Dj tu sebab tetiba muzik tu terhenti plak... gitewww... Banyak kekurangan pada malam tu sampai malam tu juga malam sejarah saya yang aku ni tak menari langsung.... semua serba tak kena ngan muzik pada malam tue.... Antara kelemahannya...

a. DJ tidak pun bercakap pada malam tu.... muzik saja dimainkan...
b. Penyusunan lagu yang berterabur...

c. Jenis muzik bukan mengikut citarasa pelanggan...

d. Muzik terhenti tetiba sampai tiada lagu penyambungan

e. Kordinasi beat lagu yang tidak kena
f. Tiada memberikan klu nak berhenti wat persembahan terus je dan nak sambung muzik balik pun tada terkejut gak aku...

g. Motif lagu One Nite Only dipanjang-panjangkan....

25 Jun 2008

Berakhir Koir dan Nyanyian Solo aku di Tiara Beach Resort...

Alhamdulillah selesai show pertama aku untuk bulan ni... penat menggunakan suara aku ni...huhuhu... anyway puas hati la bila aku menyanyikan lagu solo pada kali ni... lagu yang memang makanan kegemaran aku.... Semua Untukmu... nyanyian Anuar Zain... Lepas ni show untuk Majlis Menteri Besar plak.... aku, aina, elina dan shamz akan turun padang di Dataran Telok Kemang...
video

22 Jun 2008

Aku tension giler ngan study aku skank ni....

Apa yang tak tension... aku heran ngan markah trigonometri dan kalkulus aku yg gagal... wah tension sudah aku ni... menanggung hal ni.... aku tau la aku lembap giler dalam bab kira mengira ni.. at least aku dah usaha da.... yg pelik nye nampak kosong terus.... padahal assignment A apa.... then bukan subjek tue aje... subjek Kimia pun sama.... kite dah wat pembetulan kali kedua pun tak dapat tolong g... wah aku jadi tension....

Untuk membantu memperbaiki PNG/PNGK, Fakulti mengesyorkan langkah-langkah berikut:

(a) Mendaftar dan menduduki peperiksaan ulangan pada semester berikutnya tertakluk

kepada had tempoh setahun akademik, bagi kursus-kursus yang anda mendapat gred C - (C minus) atau ke bawah;

(b) Mendaftar semula kursus yang telah diikuti pada semester akan datang, sekiranya anda
masih mendapat gred C - (C minus) atau ke bawah, selepas peperiksaan ulangan;

(c) Mengurangkan beban pembelajaran dengan hanya mendaftar satu (1) kursus pada
semester pendek dan dua (2) kursus pada semester panjang;

(d) Memberi komitmen untuk menyempurnakan tugasan dan ujian dengan baik.

(e) Menggunakan kemudahan bahan bacaan/rujukan bercetak/elektronik di Perpustakaan
OUM dan di Perpustakaan IPTA;

(f) Mengadakan kumpulan belajar (study group);

(g) Menghubungi tutor/pensyarah/kaunselor untuk mendapatkan khidmat bimbingan dan kaunseling akademik yang sewajarnya. (anda boleh hubungi Prof.Madya Dr. Zainal Abidin Ahmad melalui email: zainalabidin@oum.edu.my).


Then bila aku nak citekan apa yang aku rasakan.... tetiba lak adik aku Chazey kata jangan berhubung lagi pasni... sentap aku dengarnye.... sebab dia ada lover dia takmo kawan ngan aku g... then yang pastinya lover dia tuh kawan aku gak then dah ada lover ngan kawan aku sorang g... sapa tak sentap... last-last wat keputusan je .... aku malas nak dikatakan terhengeh - hengeh so putuskan hubungan aku sebagai adik... im sorie.... sebab aku berlaku jujur pun dorang tak ambil kisah pun... yg pasti aku dah warning lover dia tuh.... kawan rupanya tak jujur ngan kite... damn i hate it...... pegi mampos la ko....

Dahla masalah study tetiba lak masalah gini laks...



20 Jun 2008

Soriela.... agaknye wat masa beberapa hari ni agak bz lor ngan aktiviti aku... too pack... nanti aku free aku bagi cite baik punye...

Antara aktiviti nye...

1. Tarian piring dan endang
2. Tarian Gerak Tari Kreatif (Gabungan Melanau dan Zapin Beradat)
3. Hari Terbuka
4. Koir Hari Guru Peringkat Daerah
5. Persembahan solo khas "One Thousand Million Smiles" Hari Guru Peringkat Daerah
6. Persembahan tarian di Pesta Kompang Kebangsaan
7. Koir majliz Menteri Besar di Dataran Telok Kemang
8. Percutian ke Pulau Kapas Terengganu 17.18.19 Julai ni...

15 Jun 2008

My New Deco In My Luvly Villa....

Petang Jumaat lepas aku dah borink sgt ngan kedudukan barang-barang dalam umah aku ni... so wat keputusan nak ubah semua barang-barang ada skank.... nak suasana baru dan gaya baru.... bila dikaji balik.... its more tradisional kotemporari sikit.... sesuai la ngan aku ni sebagai jurulatih tarian...

13 Jun 2008

Macam sial je PUKIMAK (perempuan) tu... sory 18Sx...


Inilah Kedai Tetak Gantung tue..... huhuhu...

Petang aku balik dr beli kain tarian singgah sebentar beli goreng pisang kat kedai depan... sedang asyik membeli my feveret food tetiba mood aku terdengar jeritan perempuan di kedai yang digelar oleh zam dan ja ... Kedai Tetek Gantung... ntah napa plak pempuan hodoh bak tepi longkang tu bergaduh dengan sorang g pompuan dah rupa cam pontianak je (rambut nye ala-ala pontianak mengerbang tp cantik lagi rambut pontianak dr dia)..... memekik-mekik mcm perempuan giler... aku dah cukup pantang bila 2 pukimak ni bergaduh diwaktu petang yg damai ni tetiba ada gangguan mood ... rasa nya nak baling je kunci stering keta aku yang dah rupa kayu besbol kat meka dua tu.... dah la muka cam tongkang pecah.... laku buruk sekali....huhuhuhu... sapa pun tak hingin kalu cam tu la gayanya.... bukannya orang biasa apek tua pun tak hingin meka dua... wat malu kaum perempuan je.... sebab tu aku tak suka segelintir pukimak cam tue.....

Aktiviti Senamrobik....2 hari berturut-turut... sengal tulang aku huuhuhu...

Nampaknya seminggu berkampung di dalam dewan memandangkan GB tak benarkan semua murid duduk di dalam kelas atas sebab keselamatan penyambungan wayar elektrik di dalam kelas belum selesai ... Tambahan kelalaian pekerja wiring ni mengancam keselamatan murid-murid sekolah aku.... bukan murid sahaja malah cikgu pun boleh terkena kejutan elektrik.


So pagi selama 2 hari ni, aku membuat aktiviti senamrobik.... seronok bukan main murid-murid aku ni ... yelah dah lama tak buat senamrobik beramai-ramai rasanya dekat 2 tahun juga.... Kak Asmah yang menjuarai ratu joget lambak pun join gak ahaks.... sekepala kan... selepas aktiviti tayangan dan kuiz dijalankan di dalam dewan.... kesian meka sebab aktiviti P&P tak dapat dijalankan dengan baik memandangkan keadaan yang tidak sesuai... aku pun dah naik muak nak dok dalam dewan tuh.... pagi tu sempat juga aku buat permainan Jangan Lupa Lirik... semua lagu yang diajar oleh aku .... aku nyanyi kan kemudian murid aku menyambung lirik tesebut.... seronok sebab murid-murid semua enjoy dalam game ni....heheheh

09 Jun 2008

Darurat di Sekolah...

Kenapa aku mengisytiharkan darurat... huhuhu ini kerana semua blok kelas dan perpustakaan takda elektrik dan tambahan pihak kontraktor tidak mengemas langsung bahan binaan yang terdapat di sekitar kelas belajar.... oleh itu, untuk 3 hari ni, murid sekolah aku akan menjalankan aktiviti P&P di dalam Dewan Setia Kpg Jimah Baru. Berikutan keadaan tapak pembinaan bangunan sekolah baru agak kelam kabut dan bakal merbahayakan murid sekolah.... mereka dipindahkan buat sementara waktu...

08 Jun 2008

Aktiviti Hari ni....

2 hari ni aku banyak merehatkan badan dan otakku daripada memikirkan segala masalah yang berlaku dalam diri ku... apa yang aku mau ialah buat keja terbaik untuk penggal kedua ni. Memandangkan banyak lagi cabaran yang menunggu aku untuk menghadapinya....

Sepanjang 2 hari ni aku wat benda ni.....chatin, tido, makan, nonton, beli belah.... dan lepak on my bed....dah macam anak dara pulak....Menidokan diri... berhibernasi sepanjang masa....Chatin je keja aku nie....Lepak dalam bilik ... sambil on9Antar man ke terminal dan sempat g watson..

Rancangan minggu buka sekolah
1. Semak semua kertas ujian yang masih belum ku sentuh....huhuhu...malasnya...
2. Latihan tarian untuk persembahan Pesta Kompang Kebangsaan
3. Latihan koir Hari Guru peringkat negeri
4. Mohon kuarkan duit Rm 500 untuk membeli kain untuk dibuat kebaya dan baju melayu...

Hussin + Haidar + Zoela = SinDaRela...di TV3

Skank ni tgk masyuk menonton cite ni... dah terlayan plak .... sampai ketagih menonton setiap episod cite ni.... syaba kepada pengarahnya kerna menampilkan kelainan dalam menyempurnakan sebuah plot cerita yang menarik.... takla stereotaip dgn cite asal Cinderella....
Lagi satu aku memang peminat giler ngan Sharifah Amani....go girl......

07 Jun 2008

Bratz Alexender Decena






















Dari Terminal One ke Alamanda Putrajaya akhirnya La Queen Bukit Bintang...



Semalam merupakan hari yang bz aku dan man punya aktiviti.....

Terminal One
Kami g butik aku yang sentiasa menampilkan koleksi-koleksi pakaian dari Hong Kong, Korean dan Japanese.... memandangkan ada koleksi terbaru so aku g pada pagi tue... kebtulan man mau mencari pakaian untuk clubbing malam ni.... dekat sejam lebih juga kami berada di dalam kedai tu memilih... ingatkan nak save budget bulan ni... aku terbeli juga singlet bercorak abstrak.... leh pakai untuk clubbing malam nie... huhuhuhu.....

Putrajaya
Kami sesat mencari jalan menuju ke Kementerian Pendidikan ... lazt2 aku call kak long dia kata tempat berhampiran dengan Alamanda ... So g cari Alamanda dulu baru dpat cari... akhirnya jumpe juga... man g uruskan sijil spm dia.... aku dok nunggu dalam keta... pastu nak g makan kat dalam Alamanda.... lapar giler-giler... lalu menghadapla KFC....sebelum tu aku ni asyik jadi bahan perhati orang je... apa taknya aku berani mati pakai jean merah fit tu..... mesti la orang heran giler-giler.... haaahhh malunya.....

La Queen BB
Sempat singgah umah Indra yang baru... dan berehat seketika sambil menonton vcd Sin Chan heheheh... bersiap bagai nak rak then kami bertiga bertolak ke club jam 12.00 tgh malam... Sampai sana huhuhu ramai giler... aku pun dah heran ngan deco dia dah berubah... maklum dah sebulan tak menjejakkan kaki kat sana... jadi baik la kononnya... ntah cam na lak kami bertiga malam tuh berpecah lak... Indra wit his scandalous dia... man ngan geng shah dia... aku yang terpinga menunggu seseorang tp ditemani oleh wan.... malam tadi huhuhu my lubly tak dapat datang sebab masalah kengkawan dia dan transpot... takpala aku malas nak marah2 so aku bersronok ngan wan je.... menari tak hingat dunia.... mujur jugak ada member lain ada likes Orman, Ezad, Scandalous aku, Shah dan beberapa orang aku terjumpa malam tuh.... then pastu balik kami sempat singgah Nasi Kandar Pelita... semua member di LQ ada kat sana... minum dan makan sambil borak-borak... seronok gak mata pun masih dapat bertahan g.... sekali tuh ketawa dengar borakkan dari adik Indra dan kawannya....hahhah...

04 Jun 2008

Dunia PLUs ni serba tak kena.... Rimas...

Hari ni sengaja aku bangun awal.... bukan paksaan tp tetiba mataku automatik terbuka then tak leh lelap mata... dah mcm robot set jam je.... Apa yang dikatakan oleh Ed semalam masih terngian-ngiang walaupun benda ni agak remeh tp sedikit sebanyak mengguris perasaan aku semalam... aku tak salahkan dia sebab dia cuba mengingatkan ku sebelum aku datang ke Desa Lagoon Resort kat PD tuh.... Anyway apa pesanan dia ialah jangan pakai pakaian yang melambangkan PLU bila ke sana.... takut tanggapan orang terhadap aku... so aku terima apa yang dikatakan oleh nya.... jadi aku memilih pakaian srt8 jela juz a tshirt dan jeans sahaja....so simple...
Jam 900 aku sudah berada disana ... sebenarnya ini adalah atas jemputan abang angkat dia... ajak karaoke malam tuh.... aku pun g la walaupun diri aku segan ngan meka yang masih belum kenal lainla Ed dah biasa dengan dia.... Kami karaoke la sampai jam 1200 tgh malam... then aku balik ke umah dan sampai ke rumah dalam 30 minit kemudian di Gadong Valley. Aku tanya pendapat Ed baju yang aku pakai.... pastu dia message aku yang aku memakai baju yang berciri kan PLU lambang Superman yang ada batu berkilat tuh.... Lambang PLU ke aku berpakaian gitu.... bukan nampak Str8 ke.... apa budak str8 pakai baju Superman , Transformers dan mcm-mcm lambang icon pun tak nampak cam tue.... tp bukan Ed yang cakap sebenarnya ia datang dr kawan-kawan dia jugak.... apala dorang tak tahu yang mana satu PLU dan Str8 fesyen.... sah buta untuk menilai... sorie.... tp bagaimanapun aku mengingore je.... sebab susah nak puaskan hati manusia yang sememang ada terselit PHD terutamanya orang melayu kite... mujur my abang da gak pujuk aku dan beri kata-kata semangat kat aku.... thanks abg alexx.... kalu tak memang tensen giler sebab terbawa-bawa benda ni...

Aku rimas PLUS sebab:
1. Perlukah org menentukan pakaian kite nak ke satu tempat dan saya tahu nak pakai apa.
2. Tidak menjadi diri sendiri yang gila-gila.... then tetiba berlagak macho....
3. Kepura-puraan di sebaliknya....
4. Tak semua PLUs ni baik sangat.... masih juga terselit sifat tak puas hati dalam diri terhadap rakan-rakan... tue sebab aku senang berkwan dengan member str8.... DD pun sama dia jarang nak bersama member PLUs ni susah sangat... semua serba tak kena...

P/s : Ok Ed aku belajar untuk menerima pandangan orang lain dan bersifat lebih matured... mmmm... selama ni aku mcm tu ke....huhuhu org menilai kita tak tau....

03 Jun 2008

Tu la pasal sibuk sgt pasal hottest.... sampai tak ingat flight jam berapa!

Huhuhuh.... cedehnye sebab tak dapat balik kampung... rupanya aku tersalah time waktu berlepas 0945 pagi bukan 0945 malam... huhuhu .... tambah cedeh tak da tiket lebey untuk flight malam ni... esok ada cuma RM4oo lebeh gtu.... huhuhu.. then wat keputusan balik umah je.... waaaaa my mom pun marah tdi....tp dia cepat cool.... my dad pun dah marah ala puting beliung.... huhuhu..... takuuuuuuuut yang amat sgt.... oleh tu aku tak balik la...... better aku tak balik....kalu tidak cari bala je....

Then aku balik ke rumah di jemput oleh bini En Rosli...... sempat singgah kedai dia Kopitiam Pak Belalang.... melahap ... yelah satu hari tak makan nasi tau... dalam pada tu sempat gak aku call Ed dan DD sebab sedih sgt..... need people to hear my problem.... huhuhu... thanks guy....

plan b.... dok umah then mggu ni Man datang umah dr Johor so ada plan nak ke LQ Jumaat ni....

02 Jun 2008

Hottest Of Me....Ahakz...

Kisah aku kadang kala melucukan dan kadang kala menyedihkan ... tetapi daripada situ kita dapat mengambil iktibar dan teladan yang harus aku ikuti.... MMM.... kegilaan aku dengan seseorang tue akhirnya dirungkai dengan menjadi kawan sahaja... Pedih memang pedih tetapi nak wat camna org tak sudi ngan kite.... Kadang kala tue aku terfikit juga apa kelemahan aku dalam mengeratkan hubungan dengan seseorang.... Tetapi setiap manusia mempunyai citarasa sendiri mereka ... mungkin aku bukan taste dia kot... huhuhu.... yelah rupa takda ... burok je.....

Tetapi hari aku fikir kembali ... wat pe aku nak melimpahkan air mata aku ... membazir je... teringat Indra kata... ko ada segalanya, gunakan lah....ko ada karier yang cemerlang, duit, taste hidup ko, penampilan, malah ko tak perlu takut hidup keseorangan sebab seorang pergi ramai datang mari.... hehehe... bila Indra kata begitu macam bunyi melampau la pulak..... Tetapi bukan itu yang aku fikirkan.... aku fikirkan wat pe aku perlu lemah dalam mencari cinta.... cari sampai dapat....diriku sendiri tahu aku memang kuat dalam mendapatkan sesuatu... kalu aku boleh cemerlang dalam karier aku walaupun cegu spiky...... ko selalu dapat dengan baik.... so aku menanam dalam diriku.... aku memang kuat dan mampu menumbangkan sesuatu atau menjatuhkan sesuatu juga.... mcm sekolah aku sendiri la.... mmmm jahatkan....hehehehe... that y skank aku tidak terbawa-bawa perasaan mcm semalam.... alaaa.... dah bukan jodoh kite ... redha jelah keputusannya....

Kalu para peminat blog aku membaca ni.... skank aku di Mc Donald LCCT... nak balik kampung yg lama ku tinggal.... aku buang segala masalah aku disini....dan bawa semangat baru dalam diriku.... terima kasih kepada pembaca kalu mengikuti perkembangan diriku kala ni.... yang pasti aku tetap hottest (statement)

Skank dah berubah......

Hurt

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today
Ooh, ooh

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won't be there

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye
When it comes to this, oooh

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?

There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes
And see you looking back

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself, ohh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away
Ooh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you