Jum, Follow Blog Mereka!

Its All About My Photoshoots

06 November 2009

Heppy Birthday ... Adit Iezwan Esqanda


Alhamdulillah dan syukur ke hadrat Allah SWT kerana memberikan aku kenikmatan merasai dunia ini untuk kali ke 28. Segala kesyukuran dipanjatkan ke atasNya dengan penuh rasa ketenangan dan keinsafan apa yang aku lakukan sepanjang umo aku sebelum ni. Atas dasar kesedaran aku memohon maaf atas segala kesilapan dan kelemahan aku sepanjang aku bernyawa di dunia... Terima kasih kepada Azzly , Azizi sahabat baik aku yang banyak membantu aku dalam segalanya walaupun dalam senang dan susah, Aliyah seorang wanita muslimah yang memahami aku sewajarnya kerna wish my besday malam tadi. Thanks juga pada rakan aku dalam myspace dan facebook aku yang tidak henti antar ucapan hari lahir pada hari ni.. Apa yang aku mampu doakan untuk kelahiran aku kali ni ialah
  • Menjadi diri sendiri dan menjadi insan yang cemerlang di mana sahaja
  • Membina benteng kekuatan diri dalam menangkis apa jua anasir yang bisa meruntun tembok hati aku....
  • Mencari kekuatan diri untuk menaikkan diri aku sendiri agar boleh dicontohi dan menganggap segala keburukkan yang diberi oleh orang tertentu itu sebagai pembakar semangat diri.
  • Mengukuhkan hubungan dengan lebih erat
  • Berfikiran positif walaupun apa jua situasi yang melanda.
  • Segala kekhilafan aku selama ini dimaafkan dan mendapat cahaya diri untuk menjadi insan yang lebih bermakna.
Walaupun aku merasai detik 12.00 malam tadi namun aku masih bersedih ngan sikap provokasi certain people in my school. Ya sikap bagaimana orang menggunakan kelebihan mereka. Apa yang terjadi siang tadi ialah berikut:
  1. Perancangan aku tentang talentime berjalan dengan baik dan sambutan sangat menggalakkkan namun Ustaz Halue selaku GPK1 aku mula bertindak seperti orang yang tak masuk akal. Bermaknakah aktiviti yang melibatkan murid-murid dibahagiakan kepada 2 iaitu lelaki lelaki dan perempuan dengan perempuan. Apa yang menimbulkan masalah disini ialah adakah objektif murid, guru dan aktiviti yang dijalankan tercapai. Dia menimbulkan isu agama sebagai point utama dalam perancangan agama islam. Masalahnye napa baru skank ditimbulkan walhal selama ni tak diusulkan namun adalah tidak sesuai memandangkan ini bukan sekolah agama... ini sekolah kebangsaan...
  2. lagi satu jangan mempertikaikan taraf agama seseorang... cermin diri dahulu sebelum menilai orang lain.... dalam Islam juga mengatakan tiada paksaan dalam melakukan sesuatu namun sejahil-jahil aku ini masih tahu akan hukum hakam dan batas-batas agama.
  3. Sedeh sebab dah bertambah plak 2 muka atau kata lain bermuka-muka. Kaki putar belit dan kaki perintah orang. Aku diperbodohkan seperti aku orang memaksiat semua budak di sekolah ini... MASALAH BESAR ialah orang yang berlagak bodoh sombong...
  4. Napa suka jaga unit orang... aku tak pernah pun kacau unit kurikulum dia... tak pernah pun bangkang tugas aku dalam aktiviti dia... tetiba lak masuk campur dalam hal aktiviti koko aku ni...
  5. Skank aku dah kembali normal dah boleh memula apa yang harus ku tempuhi di hadapan. Cuma kalu dia terbacala blog... aku dah nekad kat Ustaz Halue i dun have any respect with him ever and ever... minta maafla tggu hati aku terbuka untuk meneruskan episod aku selanjutnya tentang kemelut mengajar di SK Jimah Baru ni...

5 ulasan:

Mr. tercabut berkata...

Happy birthday to Adit.. <--- ingat, Adit kan dah besar... huhu

semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... <--- blanja kekwan blog !! hehe

dipertemukan jodoh.. insyaAllah... <-- rasa makan nasi myk.. hihi

sihat tubuh badan <-- jumpe kekawan lar.. haha..

dan... tu jer la... hohoho...

- Mr. Tercabut & Mr. Bubu -

sitekateki | dD berkata...

hepi besday mr blogger boy...
wish u all the best of luck for ur upcoming2 year,month,week,day,hour,minutes,seconds....

http://dd2909.blogspot.com...

La Dolce Life's berkata...

eppy besday adit.... semoga panjang umor dan d murahkan rezeki

je who? berkata...

oh yeah sgt xrelevan nak buat mcm tu.. then knpe xasingkn je class ikot jantina.. nak berdakwah biarlah bertempt.. hoho.. btw, hppy birthday..

arekymz membuyau berkata...

ouh..

ur bday..

hepi bday yaww..

:DD

moge2 panjang umo ye..

:)