Jum, Follow Blog Mereka!

Its All About My Photoshoots

30 Oktober 2009

Patut tak?


Aku terfikir macamana aku nak cakap kat adik aku asri ni... Yelah memangla aku pinjam RM 200 tempoh hari ... dan aku bayar balik cuma RM 100 je ... memandangkan aku tak bayar RM100 g sebab ganti tempat duduk depan aku yang patah masa keta aku dalam jagaan dia pada bulan Jun tempoh hari. Rasanya my dad marah giler la pasal orang yang jaga keta aku leh wat camtu.... Adik Asri plak cm tak bersalah je bila kerusi depan tu dah rosak .... puas gak aku nak kelentong dad ... Skank dia plak nak marahkan aku pasal aku tak bayar seratus g tuh... paduhal itu tanggungjawab dia semasa dia menjaga kereta aku... aku tak marahkan sesiapa tapi diri sendiri mahu sedar akan kesilapan kite... dan kalu tak baiki kerusi tu memang sangat merbahaya kepada penumpang di hadapan. Ermmm nasib aku mcm tu la... aku mempertahankan hak aku.... ada orang len plak yang akan tak bertegur sapa... takpalah aku tak kisah... macam kisah tun dan chazey juga.... biarla tun , chazey dan dik asri menjalani kehidupan mereka.... aku tak salah apa-apa pun... kalu dorang masih nak kawan ngan aku ... aku sedia menerima... cuma kali ini aku kena berhati-hati sahaja...

2 ulasan:

kaizar berkata...

actually you should tell the truth at the very first place, not to keep it to yourself. now that it has become like this, just tell them what you feel, in a good way of course. if they are truly your family, they will understand, but if not, then there's no other way besides paying your brother. good luck bro!

Tanpa Nama berkata...

kalau mengikut undang2, adik asri boleh bawa kes ni ke mahkamah..jikakalau die masih simpan lagi semua bukti-bukti semasa berlakunya transaksi seperti slip keluar masuk duit,mesej yang mengatakan awak meminjam duit adik asri dan berjanji akan membayarnya..awak berkemungkinan besar akan disaman..jika alasan awak utk tidak membayar lagi RM100 utk membaiki kerusi ,awak harus berkomunikasi dan memberitahu dulu dgn mangsa penipuan awak atas tujuan apa awak meminjam duit itu..harap awak dpt membuat pertimbangan sewajarnya sebagai org dewasa!janganlah pentingkan diri sendiri dan ingat awak sempurna..memang semua org boleh buat salah,tapi haruslah ade keinsafan..what goes around comes around!awak telah menganiayai seorang adik..