Jum, Follow Blog Mereka!

Its All About My Photoshoots

03 Oktober 2010

Bila Manusia SUdah Popular

Buat sekian kalinya aku menyedari bahawa diriku dipermainkan kaw-kaw seorang yang mula nak menapak ke dunia senia kite ini. Namun Allah Maha Adil dan Penyayang telah menunjukkan bahawa tiada siapa boleh menutup kesalahan dia walaupun cuba untuk berselindung dari kita

Terlebeh dahulu aku meminta maaf kepadanya kerana menceritakan hal ni kepada umum bukan untuk mengaibkan tetapi sekadar pengajaran buat kite semua... Bukan untuk mengatakan aku dipihak yang benar dan dia yang salah.. tetapi sebagai renungan bersama.

Bermulanye 2 3 tahun lepas kemunculannya hanya biasa sahaja... budak baik memang honestly dia memang baik namun mungkin disebabkan terdedah pelbagai budaya disekeliling dia mulai berubah menjadi apa yang terjadi sekarang... latarbelakang keluarga yang baik serta kehidupanya yang sederhana dan mempunyai kawan-kawan yang sentiasa memberikan sokongan... aku as a somebody who create him and get into tis world memang bertanggungjawab mengenal dunia seni yang penuh pancaroba... namun indah selalunya akan menghadapi dugaan.

Sikap semakin berubah... semakin hari semakin ilang sifat kebaikkan yang aku kenal sebelum ni. Namun sebagai manusia mmg tdak lari dari melakukan kesilapan... aku marahkan dia bukan suka-suka nak marah tetapi atas dasar syang abg kpada adik ni bila melakukan sesuatu yang tidak patut dilakukan memang kena ditegur namun aku faham orang muda mmg darah bergelodak.. semua nak semua nak merasa...

baiklah make it str8.... ntahlah aku nak kategorikan sebagai apa.... lupa diri .. maybe... kesian anak-anak muda sekank ni... tu bila kesmua photoshoot yang aku buat sebanyak 4 tema mendapatkan kritikan yang membina sejak mendapatkan khidmat aku.. bukan untuk membanggakan diri tetapi hasilnya memang baik dan cantek... dia mula dikenali orang dari orang biasa hinggala sampai sekank dah boleh rapat dengan artis-artis negara ni.... sapa yang tak bangga ... artis tuh.... bangga siot... tp itu yang dikesali kawan-kawan mcm kite ni dah mula dilupakan... bangga keluar dengan mereka hingga lupa sapa yang mendapatkan dirinya seperti berada di tempat skank... aku tak kesal pa pun sebab aku sentiasa mendoakan dirinya menjadi orang yang sempurna dan terbaik untuk dirinya ttp caranya yang salah... kite kalau sebagai kawan bila ternampak dia makan di tempatsama ttp nak tegur dan berjabat tangan pun tidak itu tandanya dirinya sudah berada di puncak kononnya la... sejauh mana agak puncak dia mampu pergi... untuk pengetahuan kalian pembaca aku dah sediakan bbrpa portfolio dia untuk ke agensi2 di KL ni... termasuk bahagian talent Fyra Agensi... tetapi disebabkan dia jadi begini aku lupakan saja dan simpan sahaja portfolio yang siapkan selama ini.... skank dia bukan bwh tanggungjawab aku.... dia ada kawan artis dia dan famili dia yang boleh membantu lebey...

teringat dalam keta semasa baru balik dari photoshoot di Batu Gajah.... kisah famili dia... sampai skank aku masih ingat.... menangis apa orang kampung buat tehdp famili dia.... aku pesan da buatla sesuatu yang boleh membanggakan famili dia... sesuatu yang boleh merubah kehidupan akan datang... aku tumpang simpati at least aku menyokong apa yang diimpikan dia namun segalanya boleh berubah jika tidak menggunakan dengan sebaiknya... namun aku ttp katakan pelajaran yang paling utama dalam hidup soal impian glamer nya tak mungkin boleh mengubah apa-apa jika tiada sbrg perubahan....

Oleh pesanan aku la sebagai seorang kawan , abg dan as a mentor dia ni.....

1. bebalik kepada asal usul kite...

2. humble

3. berpendirian tetap dalam membuat sebarang pilihan dan keputusan

4. matured dalam segala aspek

5. sedia menerima kritikan...kalu marah dan maki hamun aku ada sebab la tu

6. ingatlah kawan-kawan kite ni... tak semua kawan2 yang boleh dipercayai.

7. Aku dah maafkan ko sebagai seorang insan yang lemah dan kamil.... bukan seorang ko yang akan popular... sebenarnya dah lama tp kadangkala marah kita tak dapat nak kawalkan diri kite semasa marah sampai mengeluarkan perkataan yang tak patut... ckp tp takda niat mendoakan ....

8. lagi satu usah nak label aku dan kawan2 aku seorang yang hina aku tak panggil ko tu sebagai orang yang sepatutnya... sedar tinggi rendah nya kite.... berbalik kepada orang yang aku kenali seperti dulu

9. satu hari nnt ko akan sedar sebab ko skank dah berangan jadi artis so segala nasihat dan teguran satu tamparan untuk awak....ingat bukan artis yang meminta peminat untuk mendaptkan autograph tetapi biarla atas kerelaan org tu... be profesional bukan menjadi jelek kepada orang yang melihatnya... sejauhmana anda dikenali... fikir-fikirkan la..

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Τα αναβολικά μας στεροειδές online κατάστημα έχει σχεδιαστεί για να απαντήσει όλα τα ερωτήματα σχετικά με αναβολικά στεροειδή και για γρήγορη και εύκολη την αγορά όλα τα γνωστά αναβολικά στεροειδή. online shop μας έχει περάσει μερικά χρόνια μελέτη και την έρευνα αναβολικά στεροειδή. Έχουμε προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες, εταιρίες, ιδιώτες, τα βιβλία και την ελπίδα που καλύπτουν κάθε άγγελος των αναβολικών στεροειδών.
αγοράσετε αναβολικά στεροειδή allanabolics.com