Jum, Follow Blog Mereka!

Its All About My Photoshoots

26 Februari 2009

Coretan Kisah Yang Lalu

Aku membawa diri selama sebulan menghilang dalam dunia maya ini... dengan menyibukkan aktiviti harian aku yang selama ni memang padat.... alhamdulillah dalam menjalani kehidupan ini sedikit sebanyak aku melupakan apa yang telah berlaku sebelum ini.

Tempoh aku ada pergi ke ujibakat jurulatih tarian dan akhirnya aku diterima... oleh tu aku nak ceritakan pengalaman yang mungkin aku sendiri memang tak lupa.... When dah masuk sana aku kena tanamkan niat aku... aku mahu belajar... buang segala kemahiran ku sendiri waima pun sebelum ni aku pernah menjadi seorang penari yang hebat tp bila masuk kursus ini kita kena start berada di dalam asas tarian.... Seronok, perit, penat, gembira, gila, sedih dan macam-macam lagi bagi aku mendapat gred yang baik dalam kursus ini.... Sampai ada yang tercedera, terpaksa balik, dan macam-macam g latihan ragam yang harus aku hafali bagi aku mahir untuk dibawa ke dalam amali tari masa tu.....bayangkan selepas senam seni jam 830pagi hingga 1100 malam kami yang berlatih menari selama 6 hari tanpa henti.... tu la pasal badan aku kurus dan fit sejak kebelakangan ni.... makan hati member len tgk body aku yg baru ni...Alhamdulillah 6 hari terseksa kat dalam tu... aku mendapat kepujian dalam penilaian ni dan melayakkan aku menjadi jurulatih seni budaya negara....
Balik je dari kursus aku menerima offer pengajar tari melimpah ruah hinggakan aku terpaksa melupakan beberapa sekolah len yang meminta aku menjadi tenaga pengajar di sekolah mereka.... sabar nye kalian.... Rezeki aku masuk atas berkat aku menanggung kesabaran atas peristiwa tu berlaku.... aku juga menetapkan harga aku jika berminat untuk mengambil aku sebagai tenaga pengajar.

Tiada ulasan: